#GivesBack21: Natuurpunt afdeling De Wielewaal

Wat is Klean Kanteen Gives Back?

Met Klean Kanteen Gives Back schenken we niet alleen een langdurige steun aan onze structurele partners, maar ook jaarlijks een beurs onder de naam "Klean Kanteen Gives Back" aan projecten van lokale natuur- en milieuorganisaties. Zo willen we onze betrokkenheid bij 1% for the Planet op lokaal niveau tastbaar maken door 1% van onze omzet terug te geven aan de natuur.

Iedereen kan een project voorstellen en uiteindelijk wordt er gezamenlijk beslist aan wie de beurs wordt toegekend. In 2021 werd via Klean Kanteen Gives Back een bedrag van €6000 toegekend aan vier milieuorganisaties in België en Nederland, waaronder Natuurpunt afdeling De Wielewaal.

Natuurpunt afdeling De Wielewaal 

De Natuurpuntafdeling De Wielewaal uit de regio Lier was een van de geselecteerde projecten met hun "Grote Opkuisactie" via onze Klean Kanteen Gives Back campagne. Voorzitter Marc Vermylen van Natuurpunt was verheugd met deze bijdrage: “Dit is een erkenning voor onze inzet voor meer en betere natuur rond in de Kleine Netevallei (Lier Kessel, Ranst, Zandhoven) . 

Met deze extra middelen worden recent opgekochte percelen aan de Bollaakdijk te Ranst opgeruimd, waar zich onder andere illegale vijvers, koterijen, rasters, prikkeldraden en zwerfvuil bevonden. Hierdoor kunnen de percelen weer teruggegeven worden aan de natuur.

De opruimactie draagt bij aan een diverse vogelpopulatie in de streek, waarbij de Roerdomp, Houtsnip, Ree en misschien wel de Slobeend kunnen terugkeren. De Blauwborst, Kwartelkoning en de Kwabaal zijn in elk geval al gespot in het gebied.

Ontdek de andere projecten die een beurs kregen tijdens Klean Kanteen Gives Back 2021

ZuidTrant vzw organiseert projecten met een maatschappelijke meerwaarde rond klimaat, energie en circulaire thema's in de zuidelijke rand van Antwerpen (BE). Met de beurs van Klean Kanteen Gives Back financierden ze nieuwe repair cafés. 

SEAD Sailing zeilt de Atlantische Oceaan rond met een missie! Ze delen wetenschappelijke kennis en verzamelen getuigenissen over het leven in afgelegen gebieden van West-Afrika en Latijns-Amerika in tijden van klimaatverandering. Het resultaat is een documentaire die veerkracht, oplossingen en een duurzamer leven inspireert.

Zero Waste Nederland staat voor een wereld waarin afval niet bestaat. Ze bewegen de maatschappij met zachte hand in de goede richting en dragen oplossingen aan waarmee consumenten, middenstanders, producenten en regelgevers vooruit kunnen. Met de beurs van Klean Kanteen Gives Back financierden ze een campagne om herbruikbare luiers tot het nieuwe normaal te maken.

Klean is Family and Employee-Owned

Klean Kanteen: een familiebedrijf met een verhaal

Klean Kanteen is een familiebedrijf dat prioriteit geeft aan het welzijn van mens en planeet. Hierdoor moeten we ons niet verantwoorden aan aandeelhouders. We zijn vrij om keuzes te maken op basis van onze waarden.