Een drinkfles met een missie.


Ons verhaal start in Chico, Californië. Een klein stadje aan de voet van de Sierra Nevada-bergen.

Stainless ... since 2004

Wist je dat een herbruikbare roestvrij stalen fles in het begin van de jaren 2000 nog niet bestond? Het klinkt misschien raar, maar plastic of aluminium was zowat de enige optie.

Als een groep vrienden brachten we graag tijd buiten door en maakten we ons zorgen over de impact van plastic afval op het milieu. We wilden een product creëren dat niet alleen beter was voor de planeet, maar ook veiliger voor mensen om te gebruiken.

We begonnen met een eenvoudig idee: een herbruikbare waterfles van roestvrij staal. Een materiaal dat duurzaam, niet-giftig en gemakkelijk schoon te maken is.

Zoveel meer dan een drinkfles.

Ons bedrijf kreeg de naam Klean Kanteen. We lanceerden ons eerste product in 2004. Maar daar stopten we niet. We bleven innoveren en ons productassortiment uitbreiden, met geïsoleerde flessen, voedselcontainers en andere herbruikbare oplossingen.

Maar Klean Kanteen gaat verder dan het product. We richtten ons ook op het opbouwen van een bedrijfscultuur die onze waarden van duurzaamheid, gemeenschap en avontuur weerspiegelde.

“Van in het prille begin werden Klean Kanteens met liefde gebouwd - de liefde voor avontuur, de liefde voor het behoud van natuurgebieden en de liefde voor het vervangen van wegwerpplastic.”

We zijn B-Corp én Family & Employee-Owned

Certified B Corp

Als certified B Corp zijn we lid van een wereldwijde beweging van meer dan 3.000 bedrijfen. Een beweging die wil voldoen aan de hoogste standaard van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Principes tonen ons de weg.

Het is niet altijd gemakkelijk om nee te zeggen tegen investeerders. Maar onderweg bleven we altijd een familiebedrijf dat ook in handen is van onze medewerkers.

Willen we onze winst delen met organisaties waar we in geloven? En willen we een paar jaar besteden aan het ontwikkelen van een baanbrekende, krasbestendige poedercoating? Dan doen we dat! We hoeven geen compromissen te sluiten. Door deze unieke structuur hebben we volledige operationele vrijheid en autonomie.

Why Klean Kanteen?