Lokale impact

Met Klean Kanteen willen we in alle landen waar we actief zijn een bijdrage leveren aan lokale NGO's. Ontdek hier wat we doen!

Global brand ... local impact

We zijn lid van 1% for the Planet. Op deze manier steunen wij organisaties die hard werken om van onze wereld een mooie en duurzame plek te maken. Door dit engagement, en door jullie vertrouwen in Klean Kanteen, hebben we tot nu toe meer dan 3.7 miljoen dollar gedoneerd.

We doneren steeds aan organisaties die werken rond één van de 4 thema's die wij belangrijk vinden: plastic vervuiling, natuurconservatie, milieubewustzijn en veilige producten.

We steunen heel wat internationale NGO's. Maar ook lokaal willen we het verschil maken en gaan we op zoek naar lokale partners. Daarnaast lanceren we ook elk jaar de Klean Kanteen Gives Back campagne om projecten een duwtje in de rug te geven.

Klean Kanteen Gives Back

Elk jaar lanceren we de campagne Klean Kanteen Gives Back. We geven de kans aan natuur- en milieuorganisaties die actief zijn binnen onze 4 pijlers om een project in te dienen. Een publieke stemming beslist welke organisaties steun ontvangen voor hun project.

We vinden het belangrijk om als bedrijf ook lokale initiatieven te ondersteunen. Met Klean Kanteen Gives Back willen we jaarlijks, naast onze structurele partners, de kans geven aan kleinere initiatieven om een financieel duwtje in de rug te ontvangen.

#GivesBack2023

Op deze 14 projecten kan je stemmen.

De vorige weken kregen initiatieven de kans om een project in te dienen. En deze projecten maken we via deze weg bekend. Lees hieronder welke projecten kans maken op de beurs. En stem op jouw favoriete project!

#GivesBack2022

6 organisaties kregen een beurs

In 2022 hebben zes organisaties een project ingediend voor Klean Kanteen Gives Back. In totaal werd er €9000 verdeeld onder deze organisaties in België en Nederland. Hieronder ontdek je de projecten.

#GivesBack2021

Natuurpunt Afdeling de Wielewaal

Klean Kanteen Gives Back geeft iedereen de kans om een project voor te stellen. Natuurpunt afdeling De Wielewaal was een van de geselecteerde projecten in 2021 met hun "Grote Opkuisactie" in de regio Lier.

Structurele Partners

We steunen NGO's wereldwijd. Ook dicht bij jou proberen we een verschil te maken.

Sinds 2008 zijn we lid van 1% for the Planet. We doneren sindsdien 1% van onze totale omzet aan milieuorganisaties over de hele wereld. Door een Klean Kanteen te kopen steun je dus ook een milieuorganisatie.

In België en Nederland steunen we milieu-organisaties als River Clean Up, Klimaatzaak, Natuurpunt en Natagora. In Frankrijk werken we al lange tijd samen met Surfrider Foundation en Protect Our Winters. Door deze partnerschappen proberen we ook op lokaal niveau impact te hebben.

Wij steunen NGO's die werken rond deze thema's

Plastic Vervuiling

We steunen organisaties die plastic vervuiling tegengaan. Dit doen ze via onderzoek, educatie en op beleidsniveau.

Natuurconservatie

We steunen organisaties die strijden voor het behoud van fauna en flora.

Milieubewustzijn

We helpen organisaties die mensen naar buiten brengen om te natuur te ervaren en haar te beschermen.

Veilige Producten

We staan achter organisaties die werken aan veilige consumentenproducten en zo onze bloodstelling aan schadelijke stoffen tot een minimum beperken.

Why Klean Kanteen?