Ja. We hebben impact op onze omgeving. Punt.


We houden van onze planeet. En daarom nemen we onze verantwoordelijkheid.

Meten, reduceren, compenseren ...

Onze impact? Die moet omlaag. Dit ligt aan de basis van alle beslissingen die we nemen: van product design tot logistiek. Dit is zeker niet de meest eenvoudige manier. Maar we doen het omdat we vinden dat alle bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten opnemen.

We werken samen met partners die ons sturen en de lat hoog leggen voor ons. Daarnaast dagen we ons zelf constant uit. Sinds 2022 gebruiken we gecertifeerd gerecycleerd roestvrij staal. Met als resultaat? 40% minder uitstoot van broeikasgassen.

Climate Neutral Certified

Wij vinden dat elk bedrijf verantwoordelijk is voor de carbon emmissies die ze uitstoten. Als Climate Neutral Certified Brand meten we onze voetafdruk jaarlijks.

We reduceren onze voetafdruk zoveel als mogelijk. En we compenseren de overgebleven uitstoot door gecertificeerde compensaties aan te kopen.


We doneerden al meer dan €3.5 miljoen.

We zijn lid van 1% for the Planet. We engageren ons om 1% van onze totale omzet te doneren aan organisaties die hard werken om van onze wereld een veerkrachtige en duurzame plek te maken.

Door klanten die een Klean Klanteen drinkfles kopen konden we reeds 3.5 miljoen euro doneren aan organisaties die werken rond deze thema's: plasticvervuiling, milieubeheer, natuurconservatie en veilige consumentenproducten.

Partner in the spotlight

Advocaat voor het klimaat

Samen met AS Adventure bieden we een Limited Klean Kanteen aan. 80% van de opbrengst gaat naar Klimaatzaak, een burgerinitiatief dat een ambitieus klimaatbeleid wil afdwingen via een rechtszaak.

Partner in the spotlight

Klean Kanteen 100% for the Planet

Een krachtige reactie op de (te) grote kortingen tijdens het weekend van Black Friday. Met enkele dealers schonken we 100% van de omzet aan een lokale NGO.

Partner in the spotlight

Natuurpunt

Natuurpunt is de grootste Vlaamse natuurvereniging. We doneren op structurele basis om hun dagelijkse werking te ondersteunen. Daarnaast steunen we ook specifieke projecten bij lokale afdelingen.

We make business as a force for good.

Als B Corp zet Klean Kanteen de mens en de planeet op de eerste plaats. We maken in eerste plaats producten die de planeet niet vervuilen en die een oplossing bieden om bewuster door het leven te gaan. Maar ons engagement gaat verder dan dat.

We ondersteunen non-profit organisaties en gaan partnerships aan. Kortom: we kijken verder dan winst en cijfers. B-Corp stimuleert ons om betere beslissingen te nemen en houdt ons verantwoordelijk voor onze gemeenschap.

Certified B Corp

Als certified B Corp zijn we lid van een wereldwijde beweging van meer dan 3.000 bedrijfen. Een beweging die wil voldoen aan de hoogste standaard van maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Wij nemen onze verantwoordelijkheid.
En dat gaat voor ons over meer dan 1 initiatief.

Wil je meer lezen? Lees dan gerust ons Brand Impact Report na. Hier lees je alles over wat we doen en welke initiatieven we nemen die de ruggengraat vormen van ons bedrijf en onze unieke bedrijfsfilosofie.

Why Klean Kanteen?