Partner in de spotlight: Leave No Trace

Tekst: Leave No Trace / Fotografie: Klean Kanteen

Het Leave No Trace Center for Outdoor Ethics beschermt de natuur door mensen te leren hoe ze er op een verantwoorde manier van kunnen genieten. Het Center bereikt dit door het geven van vooruitstrevend onderwijs en onderzoek aan miljoenen mensen per jaar.We bieden innovatieve educatie, vaardigheden en onderzoek aan om mensen te helpen zorgen voor de natuur.

Door samen te werken met het publiek en beheerders van openbare natuurdomeinen, richten we ons op het educatieproces - in plaats van dure herstelprogramma's of toegangsbeperkingen - als de meest effectieve en minst belastende oplossing voor natuurbescherming.

De zeven principes van Leave No Trace bieden een gemakkelijk te begrijpen kader van minimale impactpraktijken voor iedereen die de natuur bezoekt. Hoewel Leave No Trace zijn oorsprong heeft in de wildernis, zijn de principes aangepast zodat ze overal kunnen worden toegepast - van afgelegen wildernisgebieden tot lokale parken en zelfs in je eigen achtertuin. Ze zijn ook van toepassing op bijna elke recreatieve activiteit. Elk principe behandelt een specifiek onderwerp en biedt gedetailleerde informatie om de impact op de natuur te minimaliseren.

"Ik hou ervan hoe Klean Kanteen constant innoveert en het brengt me zoveel plezier om te kunnen samenwerken met een bedrijf dat betrokken is bij het beschermen van de plaatsen waar we spelen."

- Dean Ronzoni, Director of Corporate Development, Leave No Trace

Wanneer je bezig bent met het zorgen voor de natuur, gaat het er niet om wat je doet wanneer mensen kijken. Het gaat erom wat je kiest te doen als je alleen bent en wanneer je dagelijks voor ethische beslissingen staat, groot of klein. Want uiteindelijk is dat waar Leave No Trace om draait - leren wat je op individueel niveau kunt doen om je impact op de natuurlijke wereld te minimaliseren en actie ondernemen om ervoor te zorgen dat alle ecosystemen van de wereld gezond zijn, gedijen en een veilige plek zijn voor iedereen om van te genieten.

Als partners geven Klean Kanteen en Leave No Trace beide om het beschermen van het milieu en zijn we toegewijd om onze openbare terreinen zo veilig, toegankelijk en beschermd mogelijk te maken.

Klean Kanteen heeft sinds 2014 geholpen om de boodschap van Leave No Trace te versterken! We zijn meer dan 7 jaar geleden een partnerschap aangegaan met LNT om educatieve berichten met onze community te delen en eeen licht te werpen op de vele mogelijkheden om een gezonde en levendige toekomst voor onze natuurdomeinen in stand te houden. Een sterke relatie die blijft groeien.

Over Leave No Trace

Leave No Trace zorgt ervoor dat mensen de natuur respectvol kunnen verkennen door hen innovatieve educatie, vaardigheden en onderzoek aan te bieden. Samen met het publiek en landbeheerders richten ze zich op educatie in plaats van dure herstelprogramma's of beperkingen van toegang als de meest effectieve en minst resource-intensieve oplossing voor het beschermen van het land. Wil je meer weten over Leave No Trace, de 7 principes, hun initiatieven en programma's en hoe je betrokken kunt raken? Check dan hun website!

Klean is Family and Employee-Owned

Klean Kanteen: een familiebedrijf met een verhaal

Klean Kanteen is een familiebedrijf dat prioriteit geeft aan het welzijn van mens en planeet. Hierdoor moeten we ons niet verantwoorden aan aandeelhouders. We zijn vrij om keuzes te maken op basis van onze waarden.