Always Klean!

Als Klean Kanteen produceren we onze producten volgens de strenge principes van Klean Design. Onze focus ligt op het ontwerpen van veilige en duurzame producten die een leven lang meegaan. Maar wat maakt ons verhaal zo uniek?

#BringYourOwn vs Fast Fashion

Wij stellen onszelf graag de cruciale vraag: welke impact hebben onze producten? In een wereld waar drinkware-producten vaak een onderdeel zijn van de fast fashion industrie, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de afwezigheid van lood.

Onze missie is altijd geweest om het gebruik van single-use plastics te verminderen. Maar de realiteit is soms anders. In een tijd waarin fast fashion en herbruikbare drinkwaren samenkomen, dreigt de essentie van #BringYourOwn verloren te gaan.

Een drinkfles als fast fashion accessoire?

Wanneer drinkflessen worden omgevormd tot accessoires voor fast fashion, ontstaat er druk op merken om de goedkoopste en snelste manieren te vinden om hun producten op de markt te brengen. Helaas leidt dit soms tot compromissen op het gebied van productveiligheid.

Het gebruik van loodvrije afdichtingen voor onze geïsoleerde flessen blijkt aanzienlijk duurder dan alternatieven met lood. Hoewel dit ons 6-7 keer meer kost, hebben we er bewust voor gekozen. Ons voornaamste doel vanaf het begin is altijd geweest om de veiligste en minst impactvolle producten te creëren. Niet alleen veilig voor onze eindgebruikers, maar ook voor werknemers in de gehele toeleveringsketen, en niet te vergeten veilig voor het milieu.

Langdurig gebruik als duurzame keuze

Wij kiezen ervoor om geen compromissen te sluiten. We ontwikkelen al onze producten volgens onze eigen strenge Klean Design principes. Wij geloven dat een product zo lang mogelijk in gebruik houden de meest effectieve manier is om de impact te verminderen. Daarom nemen we de tijd om ervoor te zorgen dat onze producten een leven lang avontuur aankunnen, met een de strengste eisen in verban met veiligheid en duurzaamheid.