Een bedrijfscultuur vol samenwerking

Wist je dat 22% van het Klean personeel langer dan 10 jaar bij het bedrijf werkt en nog eens 41% langer dan 5 jaar? Die cijfers maken ons blij! Onze mensen zijn wat ons drijft en we zien Klean graag als meer een familie dan iets anders.

Bij Klean hebben we een bedrijfscultuur opgebouwd die vertrouwen bevordert, respect inprent en inspiratie creëert. Om onze mede-eigenaar / mede-CEO Michelle Kalberer te citeren: "Zorgen voor onze mensen is net zo makkelijk als ademen. Het gaat natuurlijk, omdat het voortkomt uit liefde."

Sommigen denken misschien dat liefde een vaag concept is, dat je het niet serieus kunt nemen op het werk. Maar liefde is een fundamentele menselijke ervaring en het is gek om te denken dat het geen deel zou moeten uitmaken van ons werkende leven. Dit betekent niet dat we elke dag een knuffel-gebeuren hebben. Het betekent dat we ethiek en waarden hebben, waar we elkaar met respect behandelen. We kunnen het ene moment een fel gesprek hebben en het volgende moment samen lachen.

Mensen op de eerste plaats

Wij zijn toegewijd aan het zorgen voor ons diverse, wereldwijde team. We streven ernaar om iedereen die ons bedrijf aanraakt te inspireren om gezond, gelukkig en gefocust te zijn op voortdurende groei en verbetering op manieren die groter zijn dan henzelf.

Een cultuur van samenwerking

Elke medewerker bij Klean, ongeacht functie of dienstverband, wordt aangemoedigd om zijn gedachten en ideeën te delen om het bedrijf te helpen groeien en evolueren.

Hoewel we functietitels, managers, VPs en beoordelingen hebben zoals elke andere organisatie, zien we Klean als meer een familie dan iets anders. Deze ethiek begint bij onze mede-eigenaren, broer en zus, Michelle Kalberer en Jeff Cresswell.

Werknemersprogramma's en voordelen

Klean biedt eersteklas traditionele voordelen, van 401k-bijdragen tot 100% betaalde ziektekostenverzekering. Bovendien zijn alle werknemers in aanmerking gekomen om deel te nemen aan verschillende programma's die gezondheid en welzijn bevorderen en het delen van het succes van het bedrijf aanmoedigen.

Werknemersbezit en winstdeling

Na één jaar dienstverband komen alle werknemers in aanmerking om deel te nemen aan het Employee Stock Ownership Plan (ESOP) van Klean.

Vrijwilligersprogramma

Klean biedt alle werknemers 24 uur betaald verlof per jaar om vrijwilligerswerk te doen bij non-profitorganisaties van hun keuze.

Leren en persoonlijke groei

Werknemers krijgen voortdurende training en ontwikkelingsmogelijkheden die werk- en levensvaardigheden bevorderen en zijn ontworpen om langdurige werkgelegenheid te ondersteunen.

Welzijnsprogramma's

Bij indiensttreding genieten werknemers van programma's die hun gezondheid en welzijn ondersteunen door middel van flexibele werktijden, fitnessabonnementen, on-site programma's en bronnen voor gedragstherapiediensten.

Betaald ouderschapsverlof

Alle werknemers krijgen 100% betaald ouderschapsverlof om te hechten met een pasgeborene, een pas geadopteerd of nieuw geplaatst kind om te genieten en zich aan te passen aan hun nieuwe gezinsomgeving.

Kantoorvriendelijke honden

De informele sfeer van Klean, inclusief de beste vriend van de mens, verhoogt de moraal, verhoogt de productiviteit en creëert een gelukkiger werkomgeving voor al het personeel.